Foto5 53063
Openbare gebouwen

Kunstencampus, Asse

Bouw van een nieuwe kunstencentrum.

Foto3 53063

Tegenover het Gemeenteplein plant de gemeente Asse de bouw van de nieuwe kunstenacademie: 2000 leerlingen worden er samengebracht!

De voormalige CLB-gebouwen en kinderkribbe, gelegen naast de Zwartzusterskapel, zijn afgebroken en in de plaats komt een gloednieuw gebouw. Gelegen naast de bibliotheek en het cultureel centrum worden zo alle culturele functies centraal gebundeld.

De nieuwe kunstenacademie wordt het kloppende hart van het culturele leven, nauw verbonden met de bibliotheek, het cultuurcentrum en het levendige centrum van Asse. Een ontmoetingsplek voor jong en oud, voor kunst met alle K’s. Een bruisende plek die muziek uitademt, waar de artistieke sfeer doorheen danst en waar theater tot leven komt. Maar evengoed een plek waar Assenaren samenkomen voor een etentje of een expo van de leerlingen beeldende kunsten.

Artes Uptech werkt in dit project samen met Artes Roegiers. Onze Constructive People verzorgen de hele sanitaire en HVAC installatie. Een BEO veld van 56 boringen, een condenserende gasketel en een warmtepomp, verwarmen samen met de vloerverwarming deze nieuwe kunstencampus.

Foto2 53063

Opdrachtgever

Gemeente Asse

Bedrag

1.548.246 euro

Design

OSK-AR architecten bv
Felt architectuur & design bvba

Studiebureau

AA&O

Uitvoering

2023 - 2025

Bouwplaats

Spiegelstraat 1, 1730 Assee

Terreinen: Openbare gebouwen, GBS (Gebouwenbeheersysteem)

Gelijkaardige werven

Al onze werven