Hoost Knokke Heist 1
HVAC

Hoost, Knokke-Heist

Een architecturale parel aan de kust.

Op 300 meter van de zee komt in Knokke-Heist het unieke woonproject Hoost. Het is niet alleen ongezien in België, maar gooit nu al internationaal hoge ogen. Dat is te danken aan de spektakelarchitectuur van het Parijse architectenbureau Jakob + MacFarlane, dat voor Hoost een iconische toren met een felgekleurde gevel ontwierp. Zoiets zag je nog niet eerder. Niet alleen de buitenkant valt op, ook de binnenkant van dit ‘stad-huis’ vormt de basis van een levendige buurt.

Vh bbp view penthouse small

Wonen boven de wolken

Hoost biedt plaats aan 97 woningen, zowel appartementen, penthouses als unieke huisjes met tuin. De 14 verdiepingen bieden ongeziene zichten op zee, haven en hinterland. Dankzij de uitgekiende mix aan types en de doordachte indeling met ruime slaapkamers, vinden zowel tweedeverblijvers als investeerders voor vaste bewoning hun gading in het aanbod. Zeker voor die laatste garandeert de ligging van Hoost een meerwaarde op lange termijn.

1 VH BBP VIEW Wedding Alt Large

Samenkomen in Hoost

In de onderste verdiepingen van Hoost komen geen woningen maar wel publieke functies. Je zal er onder andere een bibliotheek, spelotheek, café, kantoren, een raadzaal en een multifunctionele evenementenruimte vinden. Het wordt een moderne, duurzame en vlot bereikbare ruimte voor openbare diensten, verenigingen en burgers. Een boek uitlenen, koffie op het plein of zelfs een trouw met aansluitend receptie op het terras kan dus binnenkort allemaal in Hoost. Op die manier, veranderen we leven in beleven binnen de kleurrijke gevels.

Artes Uptech staat in voor de installatie van van HVAC en sanitair, twee warmtepompen van elk 8 KW zorgen samen met 97 huishoudelijke warmte pompen voor een aangename temperatuur in de gebouwen. Daarnaast verplaatsen 4 industriële luchtgroepen en 97 kleine luchtgroepen samen maar dan 50.000 m³ in de gebouwen.

Opdrachtgever

AGSO Knokke-Heist & CAAAP

Bedrag

4.288.000 EUR

Design

Jacob+MacFarlane & B2Ai

Studiebureau

Ingenium

Uitvoering

2022 - 2025

Bouwplaats

Maes-en Boereboomplein, 8300 Knokke-Heist

Terreinen: HVAC, Residentiële projecten, Openbare gebouwen, Prefab technieken, Sanitair, GBS (Gebouwenbeheersysteem)

Gelijkaardige werven

Al onze werven