20240426 Nieuwbouw Haviland 0
HVAC

Haviland, Asse

Circulaire technieken


Duurzaam kantoorgebouw PIVO, het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding, is een voormalig militair domein in Asse dat door de provincie Vlaams-Brabant is omgevormd tot een groene site met een opleidingscentrum voor politie, brandweer, hulpverlening en lokale besturen. Algemeen directeur Stephan Verwee: “De PIVO-site is centraal gelegen en volledig gericht op openbare dienstverlening, wat sterk aansluit bij ons DNA als intercommunale: onze 75 medewerkers ondersteunen dagelijks 35 lokale besturen.”

"Ons huidige kantoorgebouw stamt uit de jaren tachtig en voldoet niet meer aan de huidige eisen. In de projecten die we voor lokale besturen begeleiden, zien we al jaren een groeiend duurzaam bewustzijn. In onze nieuwe hoofdzetel zullen we onze voorbeeldfunctie op het gebied van duurzame principes benadrukken, zoals circulair bouwen, hernieuwbare energie, flexibele landschapsruimtes en het Nieuwe Werken. Deze doelstellingen werden ook meegenomen in het ontwerp van het gebouw."

Bron: www.haviland.be

Artes Uptech is verantwoordelijk voor de technieken en HVAC in het nieuwe gebouw van Haviland Intercommunale. De bouw van deze nieuwe administratieve zetel wordt uitgevoerd met een circulaire gedachte: alles wat wordt geïnstalleerd, moet later hergebruikt kunnen worden.

Het gebouw zal voorzien zijn van klimaatplafonds voor verwarming en koeling, en nachtkoeling wordt geregeld via ramen achter claustra's. De gangen krijgen geen plafond, waardoor kanalen en leidingwerk zichtbaar blijven. Daarnaast wordt er een installatie geplaatst voor de bewatering van de groene gevel in de inkom.

Opdrachtgever

Haviland Intercommunale lg Sv

Bedrag

835.425 EUR

Design

ABDM bvba

Uitvoering

2024 - 2025

Bouwplaats

Poverstraat 75, 1731 Asse

Terreinen: HVAC, Sanitair

Gelijkaardige werven

Al onze werven