Gulden Roos 51
HVAC

Gulden Roos, Brugge

Stedelijk inbreidingsproject te Brugge

Gulden Roos zal zich nestelen in de binnenstad van Brugge in een netwerk van steegjes, pleintjes en een nieuw aangelegde centrale parktuin. Bestaande oude loodsen en een oude sporthal werden reeds afgebroken om plaats te maken voor de nieuwbouwproject. Na het bouwverlof start de eigenlijke bouwfase van deze hedendaagse site.

Het totale project bestaat uit 45 appartementen en 16 woningen met private tuin. Samen vormen ze een moderne en tijdloze architectuur met respect voor de omgeving. Zo worden ook de mooie bestaande bomen behouden en geïntegreerd in de gezellige parktuin. Tijdens het ontwerp werd rekening gehouden met eenheid door het gebruik van lichte baksteen in verschillende verbanden te verwerken. De spraakmakende gevels worden gebroken door grote glaspartijen, verzonken vlakken en uitstekende balkons. Enkele schuine gevelvlakken zorgen dan weer voor dynamiek en geleiding.

Deze site zal ook over een grote ondergrondse parking van 3 200m² beschikken die het parkeerprobleem in Brugge zal aanpakken. Artes staat in voor de volledige afwerking van het project en zal bijgestaan worden door Van Maele voor de technieken. Studio Verde zorgt als landschapsarchitect voor de creatieve invulling van het groengedeelte.

In dit inbreidingsproject installeren we in 62 appartementen de volledige sanitaire en HVAC installatie zoals een condenserende gaswandketel, een ventilatiesysteem C, een hoogstaande afwerking van het sanitair de badkamer, wc en keuken. Op die manieren garanderen we de toekomstige bewoners een aangename nieuwe thuis!

Opdrachtgever

CAAAP

Bedrag

1.778.351 euro

Design

DECLERCK-DAELS

Studiebureau

Stabitec

Uitvoering

2021 - 2023

Bouwplaats

Groenestraat 62, 8000 Brugge

Terreinen: HVAC, Residentiële projecten, Sanitair

Gelijkaardige werven

Al onze werven