Beeld 11
Artes Group

Duurzame groei door Artes Uptech op site A10

Project 'A10' is een duurzame renovatie met een focus op innovatie en functionaliteit.

Beeld 12

Bij Artes Uptech zetten we ons in voor duurzame renovatie en ontwikkeling van bestaande sites, altijd met een focus op innovatie en functionaliteit.

Een goed voorbeeld hiervan is de renovatie van het kantoorgebouw op onze eigen site in Oudenburg. Op het gelijkvloers creëren we 4 units voor B2B, de eerste verdieping reserveren we voor Artes Uptech, en op de tweede verdieping voorzien we een polyvalente zaal (verhuur) en een cascoruimte. We hergebruiken de loodsen voor Artes Uptech, SMART en externen, wat past binnen ons plan om Artes Uptech uit te breiden tot een installateur van multi-technieken, inclusief ventilatie en elektriciteit/data. Daarnaast realiseren we 11 KMO-units, waarvan twee bestemd zijn voor Artes (SMART).

Voorzieningen zijn belangrijk: we bieden een afgesloten parking voor Artes, en een parkeergelegenheid met een meer openbaar karakter, inclusief extra laadinfrastructuur.

A10

Werfzone ‘A10’

Onze werf is in volle voorbereiding: de afbraakwerken starten in de zomer van 2024. Veel materialen zullen lokaal opnieuw gebruikt worden. Artes Depret staat in voor de renovatie van het gebouw, terwijl Artes Uptech het ontwerp van de technieken heeft gemaakt en die ook zal installeren.

Duurzame kunstwerken

Bij Artes Uptech gaan we verder dan alleen bouwen; we transformeren bestaande sites tot duurzame kunstwerken. Neem bijvoorbeeld onze aanpak voor de verdichting van een bestaande site, waarbij we de structuur van een kantoorgebouw behouden en zelfs de vloerafwerking van het gelijkvloers recyclen. Onze projecten worden gedreven door een doordacht ontwerp, gebaseerd op effectief gebruik, wat niet alleen verwarmings-, ventilatie- en elektrische vermogens minimaliseert, maar ook zorgt voor een hoger rendement en beperktere investeringen.

We optimaliseren de gebouwschil door het toepassen van doorgedreven (na-)isolatie voor kantoren en KMO-units, en specifiek geïsoleerd glas voor licht en zicht in kantoorgebouwen. Patio's worden geïntegreerd voor natuurlijk licht, en we combineren vaste en mobiele zonwering. Gasloze warmte-/koudeproductie is essentieel, met lucht/water- en lucht/lucht-warmtepompen in zowel het kantoorgebouw als de KMO-units. In onze kantoren gebruiken we klimaatplafonds vanwege het gebruiksgemak en de voordelen op het gebied van energie en comfort. Voor polyvalente zalen kiezen we all-air klimatisatie, perfect voor variabele programma's en een groot aantal bezoekers.

Onze gebouwen zijn slim dankzij doorgedreven automatisatie in HVAC en elektriciteit, waarbij ruimtebeheer de werking van de klimatisatie bepaalt. We elektrificeren de site, herdenken het interne elektriciteitsnet voor gasloze warmte-/koudeproductie, on-site laadinfrastructuur, en het potentieel voor extra hernieuwbare energie, wat bijdraagt aan de verdere uitbouw van ons portfolio bij Artes Uptech.

Samen maken we het verschil met onze #constructivepeople!